Langetermijn studie gebruik e-sigaretten bij niet rokers
Langetermijn studie e-roken
18 november, 2017 in
Smoke4Fun BV, John van der Leeuw
| 1 Opmerking

Langetermijnstudie over gebruik E-sigaretten bij niet-rokers

17-11-2017 door StopRokenVandaag

Professor Riccardo Polosa

Bij langdurig gebruik van Esigaretten weinig kans op ernstige gezondheidsproblemen

Deze studie geeft het voorlopig bewijs dat langdurig gebruik van Esigaretten weinig ernstige gezondheidsproblemen zal veroorzaken bij relatief jonge gebruikers.

Er is een nieuwe onderzoek over langdurig gebruik van e-sigaretten bij niet-rokers. Dit onderzoek is uitgevoerd onder leiding van Dr. Riccardo Polosa, MD, PhD, hoofd van Instituut voor Interne Geneeskunde en Klinische Immunologie van de Universiteit van Catania in Italië. En werkzaam voor het Centrum voor de Preventie en Behandeling van Tabakgebruik van de Universiteit van Catania.

Samenvatting en conclusie van deze studie

In een kleine steekproef van niet-rokende jongvolwassenen, dagelijkse Esigaret gebruikers die ongeveer 3½ jaar zorgvuldig werden gevolgd, vonden we geen afname van spirometrische indices, ontwikkeling van respiratoire symptomen, veranderingen in markers van longontsteking in uitgeademde lucht of bevindingen van vroege longschade op HRCT, in vergelijking met een zorgvuldig op elkaar afgestemde groep van niet-rokende en niet-Esigaret gebruikers.

Zelfs de zwaarste Esigaret gebruikers vertoonden geen enkel bewijs van opkomend longletsel zoals weerspiegeld in deze fysiologische, klinische of inflammatoire onderzoeken. Bovendien werden geen veranderingen in bloeddruk of hartslag genoteerd. Aangezien de Esigaret gebruikers die we hebben bestudeerd nooit rokers waren, konden potentiële verstoringen door inhalatie van verbrandingsproducten van tabak worden voorkomen.

Hoewel de steekproefomvang klein was, kunnen de resultaten van deze studie voorlopig bewijs opleveren dat langdurig gebruik van Esigaretten waarschijnlijk weinig ernstige gezondheidsproblemen zal veroorzaken bij relatief jonge gebruikers. Verdere studies in een grotere steekproef van EC-gebruikers met en zonder een geschiedenis van het roken van tabak zijn gerechtvaardigd.

Smoke4Fun BV, John van der Leeuw 18 november, 2017
Deel deze post
Archiveren