Smoke4Fun DIY Gids

Welkom bij uw eerste DIY (Do It Yourself) avontuur!

Sta je te trappelen om zelf je eigen smaak te bepalen? Of wil je gewoon wat extra smaak geven aan je huidige e-liquid? Lees dan even mee.

Extra smaak geven aan je reeds gekochte e-liquid.

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Een smaakje lijkt in de winkel zo lekker, maar bij thuiskomst krijg je de juice echt niet opgedampt. Sommigen proberen wat smaken te mengen om zo nog de boel wat op te leuken, maar hoe makkelijk zou het zijn als je maar een paar druppels extra flavor nodig hebt om het toch die smaak of extra kick te geven die je zocht? Open het ongewenste flesje e-liquid en kies een aroma uit waarvan jij denkt dat dit een goede match kan zijn of net een paar druppels mint voor de extra frisheid. Gebruik een pipetje of naaldspuitje om extra druppels toe te voegen aan je e-liquid. Schudt hierna goed de fles, zodat de smaak goed kan worden opgenomen. Mocht de smaak nog niet direct helemaal het einde zijn, dan kun je het flesje donker wegzetten en het na een weekje nog eens proberen. Zo is de smaak goed gerijpt en zal deze voller en intenser zijn.

Zelf brouwen! Do It Yourself

Het is handig om van tevoren wat praktische dingen in huis te halen. Dit ter veiligheid en precisie van je mengsel.

Schone/lege flessen: Mocht je nog oude flessen hebben staan, kook deze dan even goed uit of reinig deze grondig. Let op dat er geen zeepresten achterblijven.

Afleesbare spuitjes: Zeer handig om de juiste milliliters aroma toe te voegen en om knoeien tegen te gaan.

Handschoenen: Mocht de base al nicotine bevatten, dan is het aan te raden om handschoenen te gebruiken. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wilt niet dat je huid in aanraking komt met nicotine houdende e-liquids.

Mocht je compleet nieuw zijn in het brouwen dan hebben wij een simpele oplossing om eerst uit te proberen. Wij verkopen Basics Base e-liquid met of zonder nicotine in 10 ml flesjes. Dit is een basis 80PG/20VG en ideaal voor reguliere tankjes van 1.2 tot 2.8 Ohm coils. Daarnaast verkopen we ook de Liqua Crystal Base e-liquid met een 50/50 PG/VG verhouding. Deze base is geschikt voor coils met een weerstand tussen de 0.5 en 1.8 Ohm coils.

Open het Base flesje en haal hier 1 ml e-liquid uit (zodoende hou je 9 ml over), kies de aroma of mix van aroma’s welke je wilt toevoegen en vul je spuitje met 1 ml aroma. Spuit dit voorzichtig in je Puur flesje, draai de dop goed dicht en schudt het mengsel goed. Net als een stuk fruit, laat je de e-liquid “rijpen” in jargon taal“steepen”. Per aroma staat op onze site aangegeven wat ongeveer de wachtdagen zijn om uw e-liquid te laten rijpen.

Zet uw flesje op een donkere plek weg en schudt dagelijks uw mengsel even goed. Na een aantal dagen kunt u proeven of het een gewenste damp smaak is. Zo niet, laat het flesje dan nog een aantal dagen donker staan en herhaal het schudt ritueel.

Mocht je een e-liquid vanaf de basis willen maken, dan bieden wij ook FlavorMonks 100 ml flessen aan in een 50PG/50VG verhouding of een 30PG/70VG verhouding. Let op wij leveren geen nicotine houdende 100 ml flessen.

Hou in gedachten dat de mengverhouding van de aroma’s 10% is. Dus b.v. een 100 ml fles heeft 10 ml aroma nodig. Mocht je een iets mindere volle smaak willen of juist meer, dan staat het u uiteraard vrij om zelf het aroma percentage te verhogen of te minderen.

Ook hier geldt hetzelfde ritueel van het laten rijpen. Schudt het mengsel goed door elkaar en herhaal dit elke dag een keer. Zet de fles(sen) donker weg.

Even een handige tip: meten is weten!! Schrijf alles op, de mengverhouding, gebruikte base, aroma’s en percentages. Mocht je de perfecte e-liquid hebben gemaakt, dan is het ook zeer fijn om te weten HOE je dit hebt gedaan.

Mocht je eerste poging geen succes zijn, laat je niet uit het veld slaan. De eerste keren zijn altijd lastig om een heerlijke smaakcombi te maken, maar er zijn genoeg recepten online te vinden welke je kunnen helpen. Tevens zullen wij ook onze eigen bevindingen en recepten schrijven op onze site of Facebook pagina.